Yogavormen

Een mens bestaat uit energie. Door allerlei botsingen, breuken, verdraaiingen stroomt deze energie niet meer zoals deze zou moeten stromen. Hierdoor kunnen er klachten, ziekten en heel veel gedachten ontstaan. Door yoga proberen we deze energie weer vloeiend te laten stromen.

Lessen:

De lessen zijn opgebouwd volgens het originele yoga-systeem. Er is een keuzemogelijkheid tussen Hatha, Hatha+ en Raja Yoga.

Hatha Yoga:

Hatha Yoga duurt één uur en bestaat voornamelijk uit asana’s (fysieke houdingen). Deze lessen zijn heel erg geschikt om op een zachte manier kennis te maken met yoga.

Hatha+:

Deze vorm gaat iets verder dan de Hatha Yoga. De les is twintig minuten langer en deze twintig minuten worden gebruikt om iets te vertellen over cakra’s, yama’s (wat verstoort je energie?), niyama’s (wat kan je er tegenover stellen) en spiritualiteit. De lessen Hatha+ worden zo positief ontvangen, dat deze vorm nu op verschillende avonden wordt aangeboden.

Raja Yoga:

Wil je meer denk dan aan Raja Yoga. De lessen Raja Yoga duren twee uur. De eerste tachtig minuten komen overeen met de lessen van Hatha+ . Naast het beoefenen van asana’s, krya’s en en pranayama’s (energie oefeningen), leert u mediteren en wordt er o.a. verteld over energie (cakra’s, yama’s, niyama’s) en spiritualiteit.

Raja+ Yoga/Satsanga groep:

Deze vorm is bedoeld voor leerlingen die al een aantal jaar met Raja Yoga bezig zijn en de hogere stappen (zie acht stappen van Patanjali) van yoga in redelijke mate beheersen.De lessen duren tweeënhalf uur. Ook hier komen de eerste tachtig minuten van de les overeen met de lessen van Hatha+. We beoefenen binnen deze lessen asana’s, kriya’s, pranayama’s, mudra’s, meditatie en samadhi. Verder worden er allerlei thema’s en schrijvers besproken die inspirerend zijn.

Docentenopleiding:

De docentenopleiding is toegankelijk voor iedereen die minimaal één jaar Raja Yoga beoefent,volgens dit systeem. Klik hier voor meer informatie

Advies:

Wil je advies over de vorm van yoga, die het beste bij je past, kan dat natuurlijk ook.